2017. július 21., péntek

Basketbalistky francúzskej prekliatie nezlomili, na ME padli o 10 bodov

"Každý dobrý zápas je povzbudením. Najviac povzbudí výhra, ale asi nikto nečakal, že budeme hrať s Francúzskom vyrovnaný zápas a my ho hrali. Okrem olympiády to bol dnes s Francúzskom asi najvydarenejší zápas za posledné roky. Určite jeden z najlepších, "vyhlásil tréner Lubor Blažek.

" Každý zápas sa zlepšujeme.Samozrejme vieme, že s Rumunskom hráme o všetko, ale sme na dobrej ceste a ja nášmu tímu verím, "dodala pivotka Ilona Burgrová.

Češky dnes nastúpili bez chorých rozehrávačky Kataríny Bartoňová, ktorej úlohu náhradníčka kapitánky Veroniky Bortelové prevzala najmladší hráčka tímu Tereza Vyoralová. "Musím ju pochváliť, pretože zahrala skvelý zápas," povedal Blažek.

S ohľadom na dôležitý zápas s Rumunskom chcel tréner pošetřit sily kľúčových opôr, a tak Janu Veselú nasadzoval len do rotácie pod košom a na krídla poslal menšie hráčky. Na to Češky doplatili v úvode, keď Francúzsko ťažila z výškovej prevahy na krídle a Diandra Tchatchouangová dala deväť z úvodných 11 bodov súperiek.

"Je otázka, či by sme to s vyššou zostavou zachytili lepšie.Dá sa o tom špekulovať, ale ja to za chybu nepovažujem. Chcel som aj aby sa Tereza Vyoralová chytila ​​na krídle, než pôjde na rozohrávku. Navyše nemáme tím na to, aby sme sa podriaďovali výške súpera. To by sme museli hrať v piatich ľuďoch a to na turnaji nejde. Museli sme to podriadiť rozumu, "povedal Blažek.

Francúzsko tak rýchlo viedla 19: 5 a nič nenasvedčovalo tomu, že by mala mať s českým výberom problém. Lenže potom akoby z levíc opadol ostych, darili sa im kombinácie, prestali chybovať, naopak nútili k chybám súperky a rýchlo stratu sťahovali.Pomoho l k tomu aj príchod Kataríny Hindrákové, ktorá dostala prvú šancu na turnaji.

V závere prvého polčasu dokonca predviedli šnúru 11: 0 a vďaka košu veľmi dobre hrajúci Ilony Burgrové sekundu pred koncom išli do polčasovej prestávky v tesnom vedení . To už bola Veselá späť na krídle, aby sa eliminovala výšková prevaha súpera.

Zaskočená Francúzsko po zmene strán stavila na svoju hlavnú zbraň a to je sila pod košom. Keď k tomu pridala trojku aj hviezdna rozehrávačka Céline Dumercová, viedli Francúzky znovu dvojciferným rozdielom.

Češky sa nevzdávali, bojovali, avšak Sandrine Grudaová znovu potvrdzovala, že sa jej proti českým tímom mimoriadne darí, a 26 bodmi doviedla Francúzsku k výhre.Favoritky však museli až do konca hrať v najsilnejšej zostave.

"Predvedený výkon v oboch polčasoch bol veľmi dobrý. Ony sú bohužiaľ schopné vytvoriť výraznú výškovú prevahu, čo obmedzuje našej rotáciu. To sa ukázalo hlavne v doskokoch. To je pri percente ich zakončení zhruba 10 až 15 bodov rozdiel. V súčasnej dobe sú, čo sa týka výškového rozloženia tímu, na to výrazne lepšie. A to asi rozhodlo, "dodal Blažek.

" Dúfam, že nám to pomôže. Francúzsko patrí k najlepším súperom na šampionáte a odohrali sme celkom solídny výsledok.Dokázali sme si, že aj keď máme obmenu kádra a sme mladé, tak môžeme hrať so všetkými, "dodala Michaela Stejskalová.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése